Necmiye Tuncer
Necmiye Tuncer
1 week ago

Yapay Zekanın Yarattığı İşsizlik Sorunu

Yapay zekanın yaratmış olduğu işsizlik sorunu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce en çok tehlike altında olan meslekler neler?

Yorumlar (5)
Göksu Dörtelma
Göksu Dörtelma
1 week ago

Açıkçası yapay zekayı meslekler açısından tehdit olarak görmektense, bir kişisel danışman olarak görülmesinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Günümüzde ve gelecekte kim yapay zeka ile mesleğini entegre etme konusunda başarılı davranırsa, o kesimin başarılı olacağına inanıyorum.

Buse Mağden
Buse Mağden
1 week ago

Kesinlikle katılıyorum Göksu'ya.

Necmiye Tuncer
Necmiye Tuncer
1 week ago

Evet aslında öyle ama bazı iş gruplarının da işini elinden alabilecek olması ya da yapılan işlerdeki insan gücünü düşürmesi yani bir iş için 5 kişiye ihtiyaç duyulurken 2 kişi ile halledilebilir olması bir yandan kolaylık olurken bir yandan da işsisizlik sorununu ortaya çıkarıyor. Sizin de dediğiniz gibi hayatımıza entegre etmeliyiz ama gelecek için ciddi bir açıklıklık ,işsizlik oluşma ihtimali var.

Büşra Özer
Büşra Özer
1 week ago

Bu şekilde düşünüyor isek şunu da göz önünde bulundurmalıyız aynı zamanda bir çok iş kolu da açılıyor yapay zeka ile beraber. İnsanların dönüşümü yakalamaları gerekiyor tabi. Yakalayamayanlar için problem büyük olabilir gelecekte.

Hatice Ayan
Hatice Ayan
3 days ago

Bu durumla alakalı yapay zeka üzerine çalışmayı düşünen bir yazılım mühendisi olarak görüşüm, evet 5 kişinin yapacağı işi 2 kişiye düşürüyor dolayısıyla bazı sektörler de işten çıkarılma durumları söz konusu olacaktır ama yapay zekanın gelişmesi tek başına yeni bir sektörün ortaya çıkmasına olanak açtı. Bu yüzden işsizlik sorunu olarak değil yeni bir iş kolu olarak bakabileceğimizi düşünüyorum.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.
Profilim
Misafir Kullanıcı
@

Dünyayı değiştirmek isterdim, ama bana kaynak kodunu vermiyorlar.

0
Gönderi
0
Takipçi
0
Takip